Makelaar in Spanje

Onze eerste woning in Spanje kochten wij via een Nederlandse makelaar in Spanje. Een huis kopen in Spanje is een grote stap, dus wij dachten: dan kiezen we voor een Nederlandse makelaar met veel ervaring in Spanje.

Dit is wat we dachten… veel ervaring… Het ging om een makelaar gerund door een stel (de naam van de makelaar deel ik alleen in een persoonlijk bericht). Tot de aankoop was uiteraard de belofte dat ze van alles voor ons zouden regelen, totdat de handtekening stond…

Op iedere normale vraag die wij stelden over de trage voortgang of het niet correct uitvoeren van de aanpassingen was het standaard antwoord: “Zo gaat dat in Spanje.” Op een gegeven moment hebben wij zelf contact opgenomen met de projectontwikkelaar en wat bleek: zo gaat het helemaal niet in Spanje. Net als in Nederland is het belangrijk om helder en duidelijk te communiceren en de afspraken vast te leggen. Gelukkig hebben wij ook bouwkundige ervaring vanuit Nederland, wat het een stuk gemakkelijker maakte in het rechtstreekse contact.

Wat is de conclusie? Wees heel voorzichtig met het kiezen van je contactpersoon in Spanje. Uiteindelijk is het bij ons in orde gekomen, maar wij hebben ook enkele “slachtoffers” gesproken van deze makelaar die door de lakse werkwijze op extra kosten zijn gejaagd.

Het positieve van deze ervaring is dat door de goede samenwerking met de projectontwikkelaar ons bedrijf Villa Calasparra is ontstaan. We zetten nu onze kennis en ervaring van het bouwen van exclusieve woningen in Nederland in bij het begeleiden van Nederlanders in Spanje. Hierdoor kunnen we echte hulp en ondersteuning bieden aan Nederlanders die op zoek zijn naar hun eigen droomwoning in Spanje. We zijn blij dat we met ons bedrijf Villa Calasparra anderen kunnen helpen bij het realiseren van hun droom.